dimarts, 22 de febrer del 2011

Les simetries de l'univers.

Ara que ja l'he vist, puc dir-ho: interessant entrevista a Marcus du Sautoy, matemàtic i escriptor anglès.

Emissió de REDES (Eduard Punset).
Si voleu més... aquí.

6 comentaris:

  1. jo crec que aquest video es molt bo per a la gent de la nostra edat, per a que mos adonem que les matematiques sempre estaran entre naltros, i així ara que estem en el institut fiquem més ganes per a pendre les matematiques.

    ResponElimina
  2. Trobo que es un vídeo fas tan interessant per als interessats per les matemàtiques ja que explica moltes coses sobre els grecs.

    ResponElimina
  3. El video a estat be.Ens a ensenyat que les matemàtiques son i eren mol importans. Ara sabe que desde fa milions d'anys s'utilitzen les matemàtiques. I es van crear per contar la gen que hi havia per conta els animals...
    Era com un llenguatge.

    ResponElimina
  4. Jo crec que aquet video es molt interesant,com els de Nova York van puger trobar com feien els numereos en china ,jo crec que es fantastic. Ami lo que mes m'agradat ha sigut lo de mesurar la distancia del sol a la terra amb un palo i l'ombra dell.També ha sigut interesant vore com mesuraven els egipsis les seves parts de les terres en un triangle fent servir una corda amb 12 nusos.

    ResponElimina
  5. El vídeo tracta sobre Joseph Dauben, un matemàtic de New York que explica que les matemàtiques i la ciència van sorgir per resoldre els problemes cotidians. El primer exemple d'alfabet numèric a la història es troba en una tauleta de fang babilònica, amb triples pitagòrics. Les matemàtiques van sorgir per la necessitat de les persones a fer operacions. El pas següent va ser l'astronomia. Els grecs expressen les mesures no exactes com a irracionals. Els antics pitagòrics eren un grup secret que havia de guardar silenci sobre els seus descobriments matemàtics. Els grecs van dividir les matemàtiques en dos grups: les coses que seguien un ordre numèric i les matemàtiques geomètriques. Les matemàtiques es van relacionar en oficis i treball i també es van vincular a la filosofia. La música també en depèn. Pitàgores va ser el primer en establir una relació entre les matemàtiques i la música. Les notes musicals estan basades en proporcions. Les matemàtiques també utilitzades en l'arquitectura (Sagrada Família, Gaudí). La dansa també respecta unes proporcions. Totes les arts tenen una base matemàtica.

    ResponElimina
  6. Es molt interessant, però no ho recordo molt que ja fa 2 dies que el vam veure , i ara no el puc obrir, demà ho tornare a provar, i si cal ja tornaré a comentar , vinga adéu !!

    ResponElimina